Суспільство

На Чернігівщині визначають переможця конкурсу «Золота ділянка 2020»

У рамках проєкту «Підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва» організовано конкурс «Золота ділянка – 2020». Участь у ньому мотивує об’єднані територіальні громади до стратегічного планування, удосконалення інфраструктури та залучення інвестицій.

Днями для підведення підсумків другого етапу конкурсу був проведений аудит інвестиційних пропозицій громад.
Польська експертка з питань інвестицій пані Моніка Здрожек оцінювала презентації ділянок фіналістів першого етапу конкурсу. Нагадаємо, за результатами першого етапу конкурсу до фіналу були обрані Менська та Корюківська міські ради, а також Кіптівська сільська рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Куликівській ОТГ проводять конкурс серед сіл

Оцінки журі враховували такі параметри: локалізація, юридичний статус, ландшафні властивості ділянки, інфраструктура, у тому числі комунікації, наявність під’їзних шляхів та близькість залізничної колії.

Загалом для участі в конкурсі «Золота ділянка 2020» громади Чернігівщини запропонували 20 ділянок, десять з яких відповідали визначеним критеріям і були відібрані для подальшого оцінювання.

Переможець конкурсу візьме участь у навчальному візиті до Польщі, вивчатиме досвід та кращі практики іноземних колег, щоб використати їх для розвитку громади.

За словами організаторів, головне завдання конкурсу виконане: в області визначили кілька ділянок промислового призначення для презентації потенційним інвесторам. Тож громади Чернігівщини запрошують інвесторів і готові максимально сприяти у вирішенні всіх їх запитів.

За результатами проведеного аудиту визначать громаду-переможця обласного конкурсу «Золота ділянка 2020». Результати оприлюднять після того, як комісія відвідає фіналістів у всіх регіонах, що беруть участь у проєкті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button