Суспільство

На Чернігівщині встановили меморіальні дошки на честь полеглих захисників

В Атюші (Коропської громади) на фасаді школи встановили меморіальні дошки полеглим односельцям – захисникам України Павлу Медведю та Василю Ковтуну. Про це повідомляють у Коропській селищній раді.

Їхню пам’ять прийшли вшанувати рідні, учні і вчителі, представники місцевого самоврядування, жителі Атюшівського старостинського округу, у чиїх серцях горить вогник пам’яті про односельців-героїв.

Павло Медвідь був навідником мотопіхотного відділення у складі 30-ї мотопіхотної бригади, обороняв від російського ворога Донеччину, Харківщину та Херсонщину.

Загинув 13 вересня 2022 року внаслідок артобстрілу біля села Брускинське Херсонської області. У пам’яті односельців він навіки залишиться добрим, працьовитим, щирим і безкорисливим.

Василь Ковтун – стрілець-помічник гранатометника, захищав рідну землю в складі 31-ї окремої механізованої бригади.

Загинув 5 червня 2023 року біля села Новоочеретувате, Донецької області. Він був ввічливою і доброзичливою людиною, турботливим працьовитим господарем, мав безліч кращих людських чеснот.

Багато добрих слів було сказано про атюшан, чиї портрети тепер викарбувані на граніті.

Про своїх учнів розповіли вчителі: Людмила Ковтун — про Павла Медведя, Валентина Терещенко — про Василя Ковтуна.

Його донька Інна сказала, що вірить у те, що тато віддав своє життя недаремно, і в нашій країні буде Перемога, та подякувала всім захисникам нашої країни, які боролися та продовжують боротися за рідну землю, аби ми залишалися вільними.

Голова громади Володимир Куніцин висловив співчуття рідним людям наших героїв, яким випало на долю страшне горе. І зазначив, що меморіальні дошки – це тільки маленька частинка того, що ми можемо зробити для увічнення пам’яті про наших захисників, адже мине час, і ми увічнимо пам’ять кожного в обелісках.

Всі хвилиною мовчання вшанували українських воїнів, які загинули в бою з російськими загарбниками.

Пам’ятні дошки відкрили дружина Василя Ковтуна Оксана Миколаївна і брат Павла Медведя Олександр.

Раніше на фасаді Атюшівської школи була встановлена меморіальна дошка ще одному захиснику України – Станіславу Ковтуну, який став на захист рідної землі ще на початку ворожої російської агресії 9 років тому і героїчно загинув у липні 2014 року. Нині Атюшівська школа носить ім’я Станіслава Ковтуна.

«Учасники заходу принесли квіти, до меморіальних дощок поставили запалені лампадки – символ вічної пам’яті про наших полеглих захисників

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю всіх, хто поклав своє життя за Україну», — йдеться у повідомленні.

Ще статті по темі

Back to top button