Суспільство

На Чернігівщині завдяки «сарафанному радіо» відновлюють джерела

На Чернігівщині Деснянське басейнове управління водних ресурсів уже понад 10 років виконує роботу з відновлення джерел.

Щорічно складають план облаштування джерел, відповідно до якого цього року планувалося облаштувати 15 джерел. Практично не лише джерел, а джерел і криниць, повідомили журналістам ЧЕline у ДБУВР.

На сьогодні із запланованих 15 облаштовано вже 12. До кінця року буде облаштовано ще три джерела – у Семенівському, Чернігівському та Менському районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відновлено природне джерело «Калинова діброва»

Фінансування виділяється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Цього року на ці цілі було заплановано 200 тисяч гривень. Плюс значну допомогу надають місцеві громади та небайдужі громадяни, фермери, підприємці тощо.

«Починається все з того, що звертаються жителі районів. Це як сарафанне радіо працює. «От у тому селі відродили джерело і ми хочемо», – звертаються жителі якогось району. Відповідно, сільська рада звертається до нашого управління і до Департаменту агропромислового розвитку з проханням віднайти можливість профінансувати відновлення джерела. До нашого управління, зокрема, щоб вони провели ці роботи, тому що розчистити джерело і його облаштувати – це не так просто, має бути відповідний досвід робіт і т.д.», – розповідає Вадим Потапенко, заступник начальника ДБУВР.

Ще статті по темі

Back to top button