Суспільство

На Чернігівщину йдуть люті морози

З початку наступного тижня і аж до середини місяця в області лютуватимуть морози, запевняють чернігівські синоптики. І в цей період лютий повністю виправдає свою назву, адже температура повітря перетне позначку в -23 градуси.

При цьому в українському Гідрометцентрі зазначають, що цьогорічний останній зимовий місяць буде доволі теплим. Це, звичайно, якщо порівняти його з лютим 1970-ого чи 1985-ого років, коли на початку лютого метеорологи фіксували 34 градуси морозу.

А, до прикладу, в 1990-ому і 2012-ому роках максимальна лютнева температура становила 6-14 градусів тепла. Ось такі метаморфози. Що ж до нинішнього лютого, він, як і січень, продовжить докучати чернігівцям різкими змінами температури повітря і перепадами тиску.

— Після недільної нульової температури та опадів вже у вівторок, 7 лютого, температура різко  знизиться, — запевняє синоптик обласного Гідрометцентру Тетяна Чорна, — спочатку до -12-17, а з 9 лютого  — до 18-23 градусів морозу. І буде тривати  цей період  майже тиждень. Опадів поки що  не очікується.

За прогнозами Гідрометцентру,  цей лютий  очікується  трошки теплішим, опадів буде менше. Але це час покаже. Так що – готуймось до морозів і зігріваймо одне одного теплом своїх сердець!

Ще статті по темі

Back to top button