Суспільство

На допомогу миколаївським колегам вирушила вже друга бригада чернігівських енергетиків

У суботу, 11 лютого, вже друга бригада енергетиків служби ліній електропередачі 35 кВ і вище АТ «Чернігівобленерго» виїхала на Миколаївщину, щоб допомогти своїм колегам із півдня відновити пошкоджені рашистами електромережі. А наступного дня додому, на Чернігівщину, повернулося восьмеро наших героїв енергетичного фронту – майстер Олександр Горбань, електромонтери Олександр Москаленко, Олександр Бовкун, Євген Овчаренко, Антон Кірнос та Олег Карпенко і водії автотранспортних засобів Микола Зінченко та Сергій Куліда, які два тижні поспіль пліч-о-пліч з миколаївськими енергетиками лагодили високовольтні лінії на території деокупованої Снігурівської громади.

– Працювали ми десь за 30 кілометрів від самої Снігурівки. Робота по суті нічим не відрізнялася від тієї, яку ми виконували у квітні минулого року в нашій області – пошкоджені дроти, обірвані траверси. Єдине – навколо щось постійно гуркотіло, хоч і не зовсім поряд, дуже часто пролітали літаки, то спершу було трохи не по собі. Потім ми роздивилися, що літаки були нашими – з синьо-жовтими крилами, до звуків віддаленої стрільби також звикли, – розповідає Олександр Горбань. – Ситуація там направду критична, мережі біля деяких сіл пошкоджені настільки, що їх треба повністю будувати з нуля, частина споживачів сидить без електроенергії ще з березня минулого року. Але робота кипить! Окрім нас, миколаївцям допомагають працівники іще п’яти обленерго. Спільними зусиллями, думаю, невдовзі все це таки вдасться відновити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог обстріляв село на Чернігівщині

На жаль, зараз землі Снігурівської громади просто-таки начинені різними боєприпасами, а тому працювати енергетикам вкрай важко. Так, 9 лютого на території цієї громади під час робіт підірвався бригадний автомобіль АТ «Миколаївобленерго». Його водій отримав важні травми і згодом помер у лікарні.

 – Особисто бригаду, яка підірвалася на міні, ми не знали, але про саму ситуацію чули. Це трапилося кілометрів за 60 від того місця, де працювали ми. Зранку 10 лютого ми приїхали в місцевий РЕМ і дізналися, що водія не стало. Дуже сумно… На жаль, зараз енергетики працюють у дуже складних і небезпечних умовах. Усі два тижні ми фактично пропрацювали в полях. Їздити, де заманеться, там, звісно ж, не можна. Щоразу нам показували так званий коридор, яким ми мали дістатися місця робіт. Інколи він був настільки вузьким, що ми розуміли – маневрувати ним нашими машинами, щоб не вийти за межі, буде дуже складно. Та, на щастя, все обійшлося.

Два тижні наші енергетики працювали без вихідних, роблячи лише короткі перерви на їжу та сон. Тепер у такому ж ритмі на Миколаївщині працює іще одна чернігівська бригада. Їм ми також бажаємо міцного здоров’я, величезної витримки, щоденної удачі і головне – безпечних умов роботи. Нехай все у вас буде добре, ми ж із нетерпінням очікуємо вашого повернення додому!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button