Суспільство

На Ічнянщині місцеві власними силами відремонтували міст

Наприкінці минулого року в селі Сваричівка Ічнянської територіальної громади, що на Прилуччині, місцеві жителі власними силами полагодили аварійний міст, який з’єднує дві частини села, пише газета «Трудова слава».

Міст пролягає через річку Удай і ним щоденно користуються практично всі мешканці села Сваричівка. Як давно побудували споруду, місцеві достеменно вже й не пам’ятали (міст не має балансоутримувача), зрозуміли одне – міст час ремонтувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині гуртом прибрались у центрі (Фотофакт)

«На цю ініціативу відгукнулися майже всі чоловіки з села – гуртом взялися до роботи: замінили балки та старе дерев’яне перекриття», – розповіла староста села Юлія Чайка.

Зокрема активні роботи здійснили 13 місцевих чоловіків.

«Не можу не назвати цих людей, адже вони дійсно заслужили подяку. Це Олексій Бобров, Владислав Мошенець, Василь Литвиненко, Іван Бодяк, Віталій Слоницький, Віталій Залізний, Петро Марченко, Микола Сільченко, Олександр Тіторов, Микола Скляр, Андрій Бортюх та Олександр Седюк», – додала вона.

Неофіційним «бригадиром» виступив найстарший із них – Микола Бурма: ділився досвідом, підказував, як краще покласти міст, адже колись молодим також його ремонтував.

Підготовчі роботи зайняли кілька днів, безпосередньо робочий процес здійснили за один день.

У підготовці та перевезенні деревини допоміг місцевий фермер, необхідним також допомогли у міській раді: КП «Ічнянське ВУЖКГ» надало спеціалізований транспорт і потрібну допомогу в підготовці матеріалів.

Джерело: priluki.city

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button