Суспільство

На Ічнянщині відновили газопостачання у восьми селах

Станом на 14 жовтня здійснено пуск природного газу до газорозподільних мереж 7-ми населених пунктів Ічнянського та 1-го Прилуцького районів.

Впродовж 10-13 жовтня працівники ПАТ «Чернігівгаз» відновили газопостачання с. Обичів Прилуцького району, 7 сіл Ічнянського району — Монастирище, Заудайка, Крупичполе, Рожнівка, Бурімка, Іржавець, та частково м. Ічня.

Загалом газовики опрацювали понад 1,5 тис житлових помешкань. В м. Ічня здійснено обхід 1013 домогосподарств, 787 з них вже підключено до газопостачання, до 226 обійсть не було доступу. Окрім того користуватися газом вже можуть наступні промислові підприємства: СТОВ «Інтер», Ічнянський молочно консервний комбінат, ТОВ Крупичпільське, Ічнянский ХПП. Наступними днями продовжаться роботи по подальшому выдпрацюванню м. Ічня, с. Максимівка, с. Гужівка та с. Гмирянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Ічнянщині шкідливих речовин у воді не виявили

На сьогоднішній день працівниками ПАТ «Чернігівгаз» обстежено на герметичність та ушкодження понад 200 км газопроводів із 238 км, що опинилися у зоні ураження. В районі надзвичайної ситуації залучено сили та засоби загальною чисельністю 104 особи та 13 одиниць спецтехніки. Роботи по пускам газу до будинків у вихідні дні не припиняються.

Нагадаємо, внаслідок вибухів на військових складах 6 арсеналу поблизу Ічні припинилося газопостачання м. Ічня та ще 9-ти населених пунктів Ічнянського та 1-го — в Прилуцькому районі. Всього було припинено газопостачання понад 5,5 тис. побутових споживачів, ряду промислових та комунально-побутових об’єктів.

Ще статті по темі

Back to top button