Суспільство

На капітальний ремонт 9 опорних лікарень області витратять 72 мільйона гривень

В рамках програми «EMERGENCY» передбачено капітально відремонтувати приймальні відділення екстреної допомоги 9 опорних лікарень області. Це Чернігівська обласна лікарня, Чернігівська міська лікарня №2, міські медзаклади Ніжина та Прилук, районні лікарні Козельця, Бобровиці, Корюківки, Бахмача та Новгород-Сіверського. На їх модернізацію заплановано спрямувати 72 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев’ять лікарень області увійшли до переліку опорних

— По всім об’єктам завершили виготовлення ПКД, отримали позитивні експертні висновки. Роботи розпочалися у семи лікарнях. Ще у двох районних лікарнях — Бобровицькій та Корюківській — триває процес закупівлі послуг. Прописали рекомендації та технічне завдання для кожного медзакладу згідно вимог загальноукраїнського брендбуку. Передали проєктантам для вивчення і доопрацювання деталей, — прокоментував хід робіт голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Особливу увагу сконцентрували на дотриманні єдиних стандартів. Це стосується як кольорової гами, так і змісту елементів брендування, параметрів вивісок, логотипу тощо. Обов’язково мають бути враховані інклюзивні та інші нормативні вимоги для забезпечення самостійного переміщення людей з обмеженими можливостями.

У кожному приймальному відділенні буде встановлено сучасне медичне обладнання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської 
облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button