Суспільство

На Корюківщині ще тисяча людей не визначились зі своїм лікарем

Головний лікар Центру первинної медико – санітарної допомоги (ЦПМСД) Світлана Лещенко розповіла, що 21 тисяча декларацій — дуже хороший показник на теренах Чернігівської області.

За статистичними даними, у Корюківському районі зареєстровано 26 365 осіб. Але не всі проживають за місцем «прописки». Медики припускають, що реальна кількість населення – близько 22 тисяч. Отже, приблизно тисяча людей ще не визначились зі своїм лікарем.

— Чи є «вакантні» місця для них у терапевтів, сімейних лікарів та педіатрів?, запитали у Світлани Віталіївни.

— Ще двоє лікарів з Корюківки разом можуть укласти договори з 1000 пацієнтів, а також сядринський лікар – з 900 та холминський – з 800. Проте, у педіатрів лишилося тільки 160 вільних місць, не дуже й багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина – шоста в Україні за кількістю підписаних декларацій з лікарями

— З 1 жовтня в лікарні по суботах працює черговий лікар, чому ви змінили графік роботи?

— Усі ЦПМСД, які уклали договори з Національною службою здоров’я, повинні організувати роботу лікаря по суботах. В Чернігівській області таких центрів уже – 17. Тож по суботах з 9 до 12 години в кабінеті “Ізолятор”, що біля дитячої консультації Корюківської ЦРЛ, працює наш черговий лікар — терапевт. До нього може звернутись будь – який пацієнт, незалежно від того, з ким він уклав декларацію. Бо інколи людині, котра захворіла, потрібен лікарняний з суботи, і вона не може чекати до понеділка.

— А чи всі медзаклади з сусідніх районів перейшли на прямі відносини з Нацслужбою здоров’я?

— Якщо говорити про найближчі територіально до Корюківського району, то лише Коропський і Городнянський — ще не справились з цим завданням.

Джерело: сусіди city

Ще статті по темі

Back to top button