Суспільство

На Менщині неповнолітня дівчина пішла з дому

31 серпня 2020 року об 11-й годині до Менського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області звернувся житель Менського району з приводу самовільного залишення місця проживання його неповнолітньою донькою, 2005 року народження, яка пішла з дому 29.07.2020 і до цього часу не повернулася. Оскільки неповнолітня неодноразово залишала місце свого проживання без попередження дорослих, тривалий час була відсутня, то батько не одразу звертався по допомогу до органів поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Малясова дитина впала у шахту

Ця сім’я перебуває на обліку в Менському районному центрі соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, як така, що опинилась у складних життєвих обставинах.

Поліцейськими Менського відділу поліції негайно було вжито заходи з встановлення місцезнаходження неповнолітньої. В ході проведення оперативних заходів уже наступного дня було встановлено, що неповнолітня перебуває у своєї подруги по переписці з соціальних мереж, у Городнянському районі, в якої й проживала останній місяць. Працівниками сектору карного розшуку та представником ювенальної превенції неповнолітню було доставлено до Менського ВП і передано під опіку бабусі. З неповнолітньою та її бабусею проведено профілактичну та роз’яснювальну бесіду.

За неналежне виконання батьківських обов’язків батька неповнолітньої буде притягнуто до відповідальності за статтею 184 КУпАП (Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей – тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Поліція Менського району

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button