Суспільство

На північному кордоні з’явиться профілактична смуга

Розпорядженням голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча «Про додаткові заходи щодо забезпечення додержання прикордонного режиму в прикордонній смузі та контрольованих прикордонних районах Чернігівської області» визначені нові правила дотримання прикордонного режиму та забезпечення надійної охорони державного кордону.

Про це ЧEline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю облдержадміністрації.

Документом визначена ширина профілактичної смуги вздовж державного кордону з Республікою Білорусь і Російською Федерацією:

— на річковій ділянці – 100 метрів від зрізу води річок Дніпро, Сож та Снов вглиб території України;

— на сухопутній ділянці – 50 метрів від лінії державного кордону України вглиб території України.

Згідно з встановленими нормами, Новгород-Сіверською, Семенівською, Корюківською, Сновською, Городнянською, Ріпкинською та Чернігівською РДА, начальниками відділів прикордонної служби Чернігівського прикордонного загону протягом двох місяців буде відпрацьовано питання визначення в межах прикордонної смуги місць масового відпочинку населення, купання та рибальства, місць для утримання і випасання худоби. Також будуть визначені шляхи і стежки для пересування по берегу та льоду прикордонних річок, озер, інших водойм.

На вказаних територіях посилено контроль за дотриманням порядку здійснення полювання і ведення мисливських господарств.

Заборонено підвозити в контрольовані прикордонні райони та прикордонну смугу і вивозити звідти осіб, які не мають документів, що посвідчують особу.

Власникам автомобільних доріг спільно з підрозділами Чернігівського прикордонного загону доручено до 1 листопада встановити дорожні знаки «Прикордонна смуга», «Контрольований прикордонний район» і «В’їзд заборонено» на відповідних автодорогах області.

До кінця року Управлінням промисловості, транспорту і зв’язку ОДА будуть відпрацьовані та затверджені Правила користування маломірними суднами на водних об’єктах.

 

Ще статті по темі

Back to top button