Суспільство

На річці Мена з’явилася піна (Фото)

Під час розгляду звернення Менської міської ради Корюківського району щодо утворення піни на водній поверхні річки Мена державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області провели обстеження прибережної зони та водної поверхні водного об’єкта в межах територіальної громади. Відділ інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції в Чернігівській області відібрав проби річкової води для проведення відповідних досліджень.

Про це йдеться на сайті інспекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ялівщині приберуть повалені дерева

За результатами здійснення інструментально-лабораторного контролю гідрохімічного складу вод зафіксоване незначне перевищення встановлених показників щодо вмісту органічних речовин за ХСК (хімічне споживання кисню) (41,4 мг/дм3 за норми 30,0 мг/дм3) та заліза загального (0,34 мг/дм3 за норми 0,3 мг/дм3). Інші показники перебувають у межах гранично допустимих концентрацій для водних об’єктів, розташованих у межах населених пунктів.

Наслідком інтенсивного утворення піни на водоскидній споруді є збільшення кількості опадів, які призвели до потрапляння значного об’єму дощових та талих вод до річки, що призвело до природного насичення води киснем. Цей природний процес зумовлює утворення великої кількості піни в місцях, де водна маса зазнає інтенсивного перемішування. Отже, ці пінні брили, які протягом деякого часу могли спостерігати жителі міста Мена, жодної небезпеки не становлять.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button