Суспільство

На Семенівщині святкують День села

*Актуально

Представники політичної партії «Наш край» долучилися до святкування Днів села, що пройшли в селах Машеве та Іванівка Семенівського району.

Як розповів керівник Семенівського районного партійного осередку «Наш край» Олександр Жовтобрюх, відзначати це свято в місцевих громадах Семенівщини розпочали кілька десятиліть тому, але жителі сіл зберігають традиції й донині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську відбулося родинне свято

Цього року святкування супроводжувалося концертною програмою, спортивними змаганнями, розвагами та різноманітними конкурсами для дорослих і дітей. Приміром, в Іванівці на День села підбили підсумки конкурсу на кращу місцеву садибу, вшанували родини, в яких цього року народилися діти, і пари односельців, які щасливо прожили у шлюбі 25 років і відзначили «срібне весілля». Таких у селі виявилося майже 10.

33965486_781109382096934_9095207897754763264_n

«Цікавинкою» свята стали змагання та показові виступи з хортингу, що позиціонується не тільки як бойове мистецтво, а й система комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, максимального наближення до українських традицій. До речі, в населених пунктах Семенівської громади активно розвивається і популяризується цей вид спорту завдяки тренерам, які переїхали з Дніпра та Луганської області. Зараз кілька десятків підлітків займаються хортингом, серед них є переможці всеукраїнських змагань.

Переможці змагань та учасники спортивних поєдинків в обох громадах отримали солодкі подарунки від Благодійного фонду Валерія Давиденка «Наш край».

                                                             Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button