Суспільство

На Сновщині на Великдень пролунає українська молитва

Великдень цього року в Україні святкуватимуть 5 травня, тому на підготовку до цього свята залишилось трішки більше як два тижні. Традиційно цього дня віряни йдуть до церкви, аби освятити паски та святкові кошики, послухати богослужіння.

Цього року освячувати паски планують і на прикордонній Сновщині. В храмі Преображення Господнього в м. Сновську на Великдень залунає богослужіння українською – про це в коментарі ЧЕЛАЙН розповів протоієрей Андрій Ольховик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диво в Сновську: під час Таїнства людям явився «янгол»

«Богослужіння в Сновську почнемо попередньо з 5-ї ранку 5 травня. На жаль, через війну та комендантську годину ми не можемо повноцінно здійснювати богослужіння на Великдень, як раніше. Тому десь із 5-ї ранку буде хресна хода навколо храму, ранкове богослужіння, потім літургія та освячення пасок», – розповівукоментаріЧЕЛАЙНпротоієрейАндрійОльховик, настоятель храму Преображення Господнього.

Протоієрей Андрій зазначає, що планують після богослужіння в Сновську поїхати освячувати паски в сусідні села, аби й там прозвучала українська молитва. Оскільки в громаді ще й досі продовжують діяти церкви упц (мп).

«Поїдемо до Щимеля та Кучинівки. Можливо, і в інші села. Треба їхати до людей, щоб вони знали, що є православна церква України – їхня рідна, а не московського патріархату. Богослужіння проводитимемо біля церков. Наразі з часом та датою не визначилися, але обов’язково повідомимо вірян. Орієнтовно, скоріш за все, це буде 11-12 година. Проте паски можна освячувати і в суботу, напередодні Великодня. Але тоді в молитві не лунає: «Христос Воскрес». Є ще один план, якщо до Великодня буде Перемога, то служба буде так, як і була раніше», – зазначає настоятель храму Преображення Господнього Андрій Ольховик.

Оксана Замятіна

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button