Суспільство

На Центральному ринку чоловік незаконно продавав раків

З метою збереження та охорони популяції раків в Україні діє літньо-осіння заборона на вилов цих річкових мешканців. Період початку та закінчення заборони в деяких областях може відрізнятися. На території Чернігівської області цього року заборона закінчилася 10 вересня. Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 штук раків на водоймах загального користування та 50 штук – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік із Сумщини заплатить штраф за раків із Десни

15 вересня під час заходу державного нагляду (контролю) Державною екологічної інспекцією у Чернігівській області викрито факт порушення Порядку придбання та збуту водних біоресурсів.

Так, поблизу ринку «Центральний» в м. Чернігові виявлено особу, яка здійснювала незаконний продаж 3 кг раків. Порушник не зміг надати інспекторам жодних документів, що підтверджують законність походження водних біоресурсів. На чоловіка оформлено протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, відповідні матеріали передані на розгляд до місцевого суду. Раків вилучено до рішення суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу), передбачено накладання штрафу в розмірі від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button