Суспільство

На українців була здійснена фішингова атака з використанням бренду Нової пошти

Підрозділ кібербезпеки Нової пошти оприлюднив подробиці інциденту, що відбувся 21 жовтня.

Зокрема, був виявлений шахрайський вебсайт, на якому пропонували взяти участь у розіграші призів нібито від Нової пошти. Користувач повинен був поширити посилання на цей сайт та/або завантажити мобільний додаток із Google Play, повідомляють у компанії Нова пошта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція застерігає: на Чернігівщині знову активізувалися «телефонні» шахраї

Цей додаток є платним. Коли користувач його встановлює, оформлюється підписка і тестовий період, після закінчення якого з рахунку списується сума приблизно 1900 грн.

Фахівці Нової пошти встановили, що користувачі потрапляли на шахрайський вебсайт через масове розповсюдження повідомлень із посиланнями, створеними з використанням доменів .ml, .cf, .tk, а для їхнього функціонування використовувався сервіс CloudFlare.

Крім того, наші спеціалісти виявили понад 100 шахрайських доменних імен, які використовувалися для аналогічних атак стосовно інших відомих українських брендів.

Нова пошта наразі вживає заходів із блокування шахрайських вебресурсів і рекомендує в жодному разі не переходити за посиланнями, що пропонують взяти участь у розіграші грошей від компанії, не встановлювати сумнівні додатки та не прив’язувати до них свої банківські картки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button