Суспільство

На верхньому Валу почали вкладати газон і встановлювати ліхтарі

Роботи з капітального ремонту Гарматної алеї на Валу ведуться активними темпами. На сьогодні майже на всій території верхньої частини Валу вкладена клінкерна тротуарна плитка. Робітники оздоблюють парапет Валу відчищеними та відшліфованими гранітними плитами, які були зняті перед реконструкцією, а також формують зелені зони – вкладають новий зелений газон, для якого передбачений штучний полив. Паралельно з укладанням газонів ведуться роботи з встановлення ліхтарів, комунікації для яких були підведені з самого початку оновлення цієї території. Простір біля підніжжя пам’ятника Шевченку теж приведуть до ладу – там вкладають нову гранітну плитку. Також потроху починає вимальовуватись силует Катерининського бастіону – нової локації на Валу, що слугуватиме чудовою фотозоною для чернігівців і гостей міста. Схили стародавнього Дитинця укріплюють спеціальною сіткою, зверху якої вкладають газонну траву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулиця Князя Чорного у Чернігові – з новою дорогою і тротуарами (Фото)

Загалом же після оновлення верхня частина Валу буде більше нагадувати старовинну фортифікаційну споруду – у тому числі за рахунок оздоблення парапетів і бастіонів, яких тепер на Дитинці шість, клінкерною цеглою.

Після завершення реконструкції на Вал буде повернений старий паркан із зображеннями Симаргла та гармати, які є однією з головних візитівок нашого міста. Також уздовж всієї території гарматної алеї встановлять нові лавки.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button