Суспільство

На відбудову спортивної інфраструктури Чернігівської області планують виділити 300 мільйонів

12 спортивних об’єктів у результаті обстрілів і бомбардування були зруйновані або частково пошкоджені, серед них і повністю знищені дві центральні споруди – бази олімпійської підготовки державного значення (з біатлону та важкої атлетики). Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус

«Через війну на паузі реалізація великих проєктів – будівництво Палацу спорту, Льодової арени, Урбан Парку.
Та попри це, наші спортсмени продовжують виборювати нагороди на різних рівнях, а жоден обласний спортивний заклад не припинив свого функціонування, знайшовши прийнятні умови для продовження роботи.

Під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань молоді та спорту, що відбулося в нас в області, говорили про не просто відновлення зруйнованого, а створення сучасної спортивної інфраструктури європейського рівня. Аби нарешті наші спортсмени мали якісні умови для тренування, а область приймала міжнародні змагання.

Сьогодні в діалозі – народні депутати, представники міністерств, ОВА, місцевого самоврядування, керівники обласних профільних установ, тренери, спортсмени.
Мета одна: кожен на своєму рівні і всі спільно створюємо умови для виховання здорової спортивної нації.

Наразі Комітет ініціюватиме перед Кабміном виділення 300 млн гривень (частина від необхідної суми) на відбудову спортивної інфраструктури області. А також 20 млн гривень для відновлення відповідних об’єктів НУ «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка», – йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button