Суспільство

Начальник Корюківської РВА Ващенко – про обстріли та безпекову ситуацію

Ворог продовжує обстрілювати прикордоння Чернігівщини. Зокрема, за повідомленням начальника Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса, противник активізував використання військово-повітряних сил для ураження цілей на території Чернігівської області, зокрема ракети Х-59, ракети «повітря-земля», некеровані авіаційні ракети та авіаційні бомби ФАБ-500.

За минулий тиждень із території Брянської області ворог 24 рази обстріляв 9 населених пунктів прикордоння Чернігівщини. Зафіксовано 244 вибухи.

Як живеться людям у прикордонних громадах та якою є безпекова ситуація в Корюківському районі, дізнавалися в Івана Ващенка, начальника Корюківської РВА.

«У березні на території нашого району було дванадцять обстрілів. Це 137 приходів. У лютому також було 12 обстрілів. Це такий приблизний середній показник. А в перший тиждень квітня обстрілів не відбувалося. Останній серйозний обстріл із пожежею був 22 лютого, коли було знищено два житлові будинки в селі Єліне. Відтоді серйозних обстрілів із жертвами та пошкодженням майна, на щастя, не відбувалося.

Нині на території нашого прикордоння, тобто в найближчих до кордону селах проживають 275 жителів, із яких 16 – неповнолітні. Ми постійно закликаємо родини з дітьми тимчасово переміститися в більш безпечні місця углиб району, тому що вбачаємо в прикордонні небезпеку насамперед для дітей. Із кожною сім’єю представники міської ради поговорили: якщо люди захочуть, то в нас є розуміння, хто з них і куди тимчасово буде переміщатися. Над цим постійно працюємо і постійно це питання тримаємо на контролі. Щоправда, наразі в людей такого бажання немає», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Ващенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зранку російські війська обстріляли прикордоння Чернігівщини

Нинішню безпекову ситуацію в Корюківському районі він характеризує, як повністю контрольовану українським військом. Тим паче нині, коли річки на його території порозливалися.

«Можливого ворожого наступу на наш район я не вбачаю. Сил і засобів у ворога недостатньо. Всі основні маршрути входу із твердим покриттям повністю абсолютно контролюються Збройними Силами України. І можливість для супротивника зайти відсутня, тобто нульова. Натомість розливи на річках і водоймах унеможливлюють прохід поза маршрутами з твердим покриттям. Я вважаю, у моїх колег на півночі стан справ аналогічний», – пояснив Ващенко.

Ситуацію щодо активізації противником використання військово-повітряних сил для ураження цілей на території Чернігівської області Іван Ващенко як офіційна особа не коментував. Просто висловив власну думку як житель Чернігівщини.

«Що стосується обстрілу Семенівської та Новгород-Сіверської громад, то моя думка як жителя області така: можливо, росіяни переносять акценти. Бо триває інформаційне насичення простору про український контрнаступ. То, мабуть, намагаються скувати наші сили на півночі. Щоб наші військові тут концентрувалися більше. Така моя думка», – сказав він.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button