Суспільство

Надвечір 10 грудня очікується ускладнення погодних умов

За повідомленням Укргідрометцентру, в ніч із 10 на 11 грудня 2020 року на території Чернігівської області очікується погіршення погодних умов. Коливання температури повітря від мінус 4 до мінус 1 градуса, за відносної вологості 99%. З можливими опадами у вигляді мокрого снігу з дощем та утворенням ожеледиці на проїзній частині автомобільних доріг.

Служба автомобільних доріг повідомляє, що за несприятливих погодних умов на автомобільних дорогах загального користування державного значення можливе введення обмеження руху великовагових транспортних засобів, про що додатково буде повідомлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ожеледиця: на дорогах Чернігівщини сталося вже 10 ДТП

Просимо водіїв завжди зважати на дорожню обстановку. Враховуйте, що неможливо провести оброблення покриття одномоментно з настанням несприятливої дорожньої обстановки. Потрібен час, аби техніка всюди доїхала. А після оброблення покриття – аби протиожеледна суміш спрацювала і слизьке покриття стало мокрим, а потім сухим.

Звертаємо увагу на аварійно-небезпечні ділянки доріг Чернігівщини з крутим підйомом і спуском. В осінньо-зимовий період рухатися ними необхідно особливо обережно. А водіям вантажівок – обов’язково використовувати ціпки проти ковзання. Їх перелік за посиланням: https://ch.ukravtodor.gov.ua/…/tymchasove_obmezhennia….

На випадок погіршення погодних умов на дорогах Чернігівської області визначені місця відстою автомобільного транспорту. Їх перелік за посиланням: https://ch.ukravtodor.gov.ua/…/perelik_stoianok_ta….

Просимо водіїв обов’язково перевдягнути автівки в зимові шини. Зимові шини – це ефективне керування автомобілем, контроль за рухом і траєкторією, мінімальний гальмівний шлях. Також слід зважати, що вже настав час водіям перелаштуватися з літнього стилю управління автомобілем. Осінньо-зимовий період потребує підвищеної обережності та зосередженості за кермом. Головне правило зимового водіння – нижча швидкість, більша дистанція. На слизькій дорозі краще уникати різких маневрів i обгонів. Зважайте, що на промерзлому та вологому покритті гальмівний шлях довший.

Дорожнє господарство області перебуває в режимі цілодобового чергування. Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах області працює гаряча лінія диспетчерської Служби автомобільних доріг у Чернігівській області: +38(0462)661893, +380952714374.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button