Суспільство

Нагородили медиків Чернігівщини (Фото)

Відзнака «Орден Святого Пантелеймона» присвоюється представникам медицини за сприяння розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, видатні особисті заслуги в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності та інші здобутки в галузі охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Нагородження медиків Чернігівщини відбулося в Чернігівському філармонійному центрі.

Про це повідомляють у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.

«Медичний фронт такий же важливий, як і військовий. Адже від рівня медицини та від медичних працівників, які допомагають всім без виключення пораненим: як цивільним, так і військовим, – залежить найцінніше – життя. Я хочу подякувати кожному з вас за мужність та відданість своїй професії», – звернувся до присутніх начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Регіональна рада відзнаки у Чернігівській області, до складу якої ввійшли представники  медичних колективів, журналісти, представники церков, бізнесу, обрали найкращих з-поміж поданих кандидатур. Саме вони представлятимуть область на загальнонаціональному рівні.

«Розглядались 11 подань. Вибрати фіналістів було дуже важко, тому що кожен заслуговує на цю відзнаку»,  – зазначив голова Чернігівської регіональної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден  Святого Пантелеймона», генеральний  директор обласної лікарні Андрій Жиденко.

Також він вручив медичним працівникам Почесні грамоти Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та презентував переможців регіонального відбору, які представлятимуть Чернігівщину на фінальному етапі у Києві.

«Ваша робота вимагає чіткої вертикалі управління, чіткого визначення завдань та чіткої підготовки. Тому ми з вас теж беремо приклад. Я хочу подякувати медичним працівникам від імені оперативного командування «Північ» та від тих військовослужбовців, які отримавши вашу вчасну та кваліфіковану допомогу зберегли своє життя і здоров’я», – зазначив командувач військ ОК «Північ» Дмитро Красильников.

До церемонії долучилися перша заступниця Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, голова Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден  Святого Пантелеймона», заслужений лікар України Василь Князевич, директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова Василь Лазоришинець, професор кафедри управління охороною здоров’я та публічного адміністрування НУОЗ України імені П.Л. Шупика, заслужений лікар України Ніна Гойда.

Присутні вшанували пам’ять полеглих медиків хвилиною мовчання. Секретар Чернігівської єпархії Православної Церкви України отець Роман Кіник прочитав молитву Святому Пантелеймону. Захід завершився музичними поздоровленнями від артистів філармонійного центру.

За самовіддане служіння, високий професіоналізм та громадянські чесноти під час війни України за свою незалежність Почесною грамотою Поважної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона»  нагороджені:

1. БОНДАРЕНКО Роман Володимирович, лікар-хірург судинний комунального некомерційного підприємства «Чернігівська міська лікарня № 3» Чернігівської міської ради;

2. ЦИГАНОК Андрій Михайлович, лікар-хірург військової частини А3120;

3. ЛЕНИК Галина Леонтіївна, медичний директор, лікар акушер-гінеколог комунального некомерційного підприємства «Пологовий будинок» Чернігівської міської ради;

4. МАТВІЙЧУК Олег Володимирович, завідувач операційного блоку, лікар-хірург-онколог комунального некомерційного підприємства «Чернігівський медичний центр сучасної онкології» Чернігівської обласної ради;

5. ЗАБАРОВСЬКА Оксана Василівна, старший фельдшер Центральної оперативної диспетчерської Оперативно – диспетчерського управління комунального некомерційного підприємства «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради;

6. КОТЕНКО Людмила Володимирівна, головна медична сестра комунального некомерційного підприємства «Бахмацький міський центр первинної медико – санітарної допомоги» Бахмацької міської ради Чернігівської області;

7. ДОНЕЦЬ Микола Петрович, перший заступник генерального директора Державної установи «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»;

8. ГУСАК Василь Іванович, генеральний директор КНП «Пологовий будинок» ЧМР;

9. ЯСТРЕМСЬКА Наталія Михайлівна, завідувач приймального відділення (лікар приймального відділення) комунального некомерційного підприємства «Чернігівська міська лікарня № 2» Чернігівської міської ради.

Переможці Регіонального відбору:

  1. ЛЮБЧЕНКО Володимир Михайлович – лікар-педіатр-неонатолог відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії для новонароджених та недоношених дітей  у номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для цивільних медиків);
  2. КОМЛЕВА Ірина Анатоліївна у номінації – начальник відділення охорони здоров’я 105 прикордонного загону Державної прикордонної служби України у номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для військових медиків).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button