Суспільство

Найбільш зухвалому світить штраф 51 тисяча гривень: за вісім днів на дорогах Чернігівщини впіймали 24 нетверезих водіїв

За перший тиждень жовтня патрульні Чернігівщини виявили 24-х водіїв з ознаками сп’яніння. У всіх випадках поліцейські склали відповідні адміністративні протоколи та відсторонили водіїв від керування транспортними засобами. Подальшу долю правопорушників визначить суд.

Про це повідомляє поліція Чернігівського району. 

19 нетверезих водіїв вчинили правопорушення вперше протягом року та отримали протоколи за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Санкція передбачає покарання у вигляді штрафу 17 тисяч гривень і позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів строком на один рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світло вмикатимуть на пів години раніше: в Чернігові змінюють графік вуличного освітлення

Четверо водіїв вчинили таке правопорушення протягом року вдруге, тож на них поліцейські склали протоколи за частиною 2 статті 130  КУпАП, керування в стані сп’яніння повторно протягом року. Згідно з нею, сума штрафу удвічі більша – 34 тисячі гривень, термін позбавлення права керування зростає до трьох років.

Один правопорушник виявився найбільш зухвалим, на нього уже втретє упродовж року поліцейські складають матеріали за керування транспортом у нетверезому стані. Отже, тепер цей громадянин відповідатиме за частиною 3 статті 130 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф у сумі 51 тисяча гривень із позбавлення права керування транспортними засобами на 10 років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button