Суспільство

Найнадійніша серцевина замка

Причин для заміни серцевини замка може бути скільки завгодно — спроба злому, загублені ключі, механічна поломка, не влаштувала якість циліндра, хоча сам замок ще в нормі. Серцевина замку може коштувати від 160 гривень до 16 тисяч. На вигляд це будуть абсолютно однакові сердечники. Але що криється за такою різницею в ціні, знають не всі.

Як влаштований сердечник

Суть роботи серцевини полягає в тому, щоб передати зусилля на ригелі замку за допомогою одного з трьох-п’яти унікальних ключів — ми провертаємо ключ, він передає зусилля на важіль, який приводить в рух виконавчий механізм, запірний пристрій. Саме циліндр відповідає за секретність замку і за безпеку нашого будинку безпосередньо.

Сердечники випускаються в двох найпоширеніших виконаннях — нікельованому і латунному, в залежності від кольору дверної фурнітури. Також можна вибрати один з двох типів систем доступу до замку — ключ зовні і зсередини, ключ зовні, а зсередини поворотна ручка.

Безымянный

Що повинен вміти надійний сердечник

Жоден замок в світі не дає 100% захисту від злому, але хороший сердечник зобов’язаний надати захист принаймні від силових методів проникнення в будинок. Наприклад:

  • сердечник повинен протистояти висвердлюванню, а це означає, що сталь, з якої він виготовлений, повинна бути міцною і твердою;
  • хороший сердечник не можна вибити з замку, а це залежить від того, наскільки надійно кріпиться сердечник до корпусу самого замку;
  • циліндр не повинен переламуватися і кришитися при будь-яких температурних впливах.

Існує ряд інших ступенів захисту від злому, а виробники, не соромлячись, описують їх в технічних характеристиках. При цьому важлива ступінь довіри покупця того чи іншого бренду. Якщо ж ми вперше стикаємося з покупкою циліндра, краще проконсультуватися у фахівців в цьому питанні.

Твердість сталі циліндра повинна бути вище самої твердої інструментальної сталі. В іншому випадку замок буде вразливий. Дорогі бренди використовують загартовані сталі різних сортів і патентовані сплави, які також проходять загартування.

Також при виборі циліндра важливо бути обізнаним про рівень його секретності. Наприклад, недорогі бренди декларують близько тисячі комбінацій секретних штифтів, а елітні моделі — близько декількох мільйонів комбінацій. Звідси і різниця в ціні на сердечники.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button