Суспільство

Нарубали дерев більше ніж на 1,5 мільйона гривень: на Чернігівщині суд стягнув збитки, завдані незаконними діями підприємства  

Чернігівська обласна прокуратура в інтересах держави звернулася до суду з позовом про відшкодування шкоди в сумі на понад мільйон гривень, заподіяної незаконною вирубкою дерев на території одного з лісгоспів Чернігівщини. Суд позов в інтересах екоінспекції задовольнив.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція в Чернігівській області.

У 2023 році прокуратурою подано позов в інтересах екоінспекції про стягнення з районного дочірнього агролісогосподарського спеціалізованого підприємства 1 мільйон 71 тисячу 206 гривень шкоди, завданої навколишньому природному середовищу незаконною вирубкою дерев. Суд позов задовольнив. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу російського кордону на Чернігівщині вигоріли три гектари стерні пшениці

Однак не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, підприємство оскаржило рішення господарського суду.

Північний апеляційний господарський суд встановив правомірність та обґрунтованість звернення до суду органами прокуратури та наявні в прокурора підстави для представництва інтересів екоінспекції в суді у справах про стягнення шкоди, заподіяної незаконною вирубкою лісових насаджень. Під час суду відповідачем не доведено, що шкоду довкіллю завдано не з його вини.

У результаті апеляційний суд залишив скаргу лісгоспу Чернігівщини без задоволення, а рішення Господарського суду Чернігівської області на користь екоінспекції в силі.

На сьогодні підприємство вже розпочало сплату боргу частинами. Перші платежі спрямовано до бюджетів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button