Суспільство

«Наш край» допомагає колективу «Проліска» вберегти дитячий санаторій від закриття

*Актуально

У Чернігові відбулося перше засідання робочої групи з перевірки діяльності та вивчення питання функціонування КНП «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Чернігівської обласної ради, що була створена минулої сесії за запитами депутатки облради від партії «Наш край» Ірини Грозенко та інших депутатів обласної ради від Ніжинщини.

Як уточнила Ірина Грозенко, до неї звернулися члени трудового колективу КНП «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Чернігівської обласної ради з проханням відстояти та не припиняти роботу оздоровчого закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивча медреформа: на Чернігівщині можуть закрити два дитячі санаторії

У санаторії працюють орієнтовно дві сотні людей. Щороку в цій відомій регіональній дитячій здравниці відпочивають тисячі юних жителів Чернігівщини. «Цей заклад є єдиною надією на відпочинок та оздоровлення для малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей-сиріт і дітей, позбавлених родинного затишку і тепла», – зазначила депутатка від «Нашого краю».

Через впровадження другого етапу медичної реформи, що не передбачає функціонування таких закладів, постає питання закриття санаторію «Пролісок». «Щомісяця тут можуть відпочивати 200 дітей. Балансова вартість об’єкта становить 92 млн грн. За повідомленням начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації, коштів на утримання цього закладу в обласному бюджеті немає. Тому така ситуація вимагає певних дій, аби не допустити закриття «Проліска» з ймовірною подальшою передачею у приватну власність», – наголосила Ірина Грозенко.

На засіданні робочої групи схвалили рішення провести наступну зустріч безпосередньо в санаторії. Основним питанням залишається, де знайти необхідне фінансування у розмірі 8,5 млн грн до кінця року?

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button