Суспільство

«Наш край»: освітню і медичну субвенцію в держбюджеті-2019 треба збільшити на 26 млрд грн

Державний бюджет України на 2019 рік не враховує повністю потреби місцевих громад у сфері освіти й охорони здоров’я. Про це повідомила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

За її словами, центральна влада знову намагається перекласти фінансування вказаних видатків на місцеві бюджети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» добився надбавок за престижність праці вчителям Чернігова

«Експерти стверджують, що видатки місцевих бюджетів за напрямами освіти та охорони здоров’я залишаться недофінансованими. Йдеться про субвенції, які надаються місцевим бюджетам із державного», – наголосила Ольга Чередник.

Як і минулого та цього року, такі обсяги видатків не забезпечать нагальні потреби закладів загальної середньої освіти. Це засвідчує низький, законодавчо не забезпечений рівень заробітної плати педагогічних, науково-педагогічних та інших працівників освіти, скасування і зниження їм розмірів надбавок та доплат, наявна заборгованість із заробітної плати, застаріла матеріально-технічна база, наявні борги за отримані закладами освіти комунальні послуги тощо.

За розрахунками виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана, обсяги освітньої субвенції на 2019 рік треба збільшити на 14,6 млрд грн, медичної – на 12 млрд грн.

Партія «Наш край» закликає владу збільшити освітню та медичну субвенції місцевим бюджетам.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

Ще статті по темі

Back to top button