Суспільство

«Наш край» про сесію міськради: збурені чернігівці, пільги для підприємців і задорогі лічильники

В останній день зими пройшла чергова сесія міської ради. Зважаючи на організацію її проведення та тривалість, вона мала всі шанси завершитися навесні. Розпочалася сесія із виступів обурених різними проблемними питаннями чернігівців. Стосувалися вони як тих питань, що розглядалися на сесії, так і тих, що не порушувалися в сесійній залі. Приміром, одна з чернігівок висловила незадоволення торгівлею молоком поблизу її будинку. Складається враження, що міський голова та його заступники недопрацьовують із особистим прийомом громадян. Якби все було гаразд із цим напрямом роботи, то навряд чи такі питання виникали б під час засідання сесії.

Загалом депутати Чернігівської міської ради розглянули низку важливих для громади питань. Щодо окремих із них позиція найчисельнішої фракції «Наш край» була принциповою.

Фракція підтримала призначення заступником міського голови Андрія Черненка. Під час знайомства з фракцією депутати висловили прохання до нового заступника бути відкритим до діалогу та реагувати на звернення депутатів, незалежно від їхньої партійної приналежності.

Пільги – для підприємців

Як заявив перед сесією керівник фракції «Наш край» Олександр Соколов, депутати фракції завжди підтримуватимуть вимоги представників малого та середнього бізнесу Чернігова. Питання викликало дискусію у сесійній залі. На сесію прийшли підприємці, вимагаючи знизити єдиний податок із 20% до 10%.У результаті консультацій досягнуто рішення зменшити ставку податку на 5% – до 15%. Це рішення підтримала фракція «Наш край» у повному складі.Усього в Чернігові до ІІ групи підприємців належать 4,5 тисячі представників бізнесу. Надходження від сплати податків на 2017 рік були заплановані на рівні 35 млн гривень.«Рішення про зменшення єдиного податку – крок назустріч підприємцям», – прокоментував рішення секретар міської ради Віктор Бистров. «Наш край» — на захисті школи № 9

Депутат міської ради, ректор Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка Микола Носко виступає за збереження школи № 9 м. Чернігова.

Як повідомили представники батьківського комітету на сесії міської ради, з листопада минулого року з’явилися чутки про закриття школи чи об’єднання з іншим начальним закладом. Звернення до міського та обласного управлінь освіти завершилися відписками без будь-якої конкретики. Гарантій щодо подальшої стабільної роботи школи батьки так і не отримали.

На сесії М.Носко заявив, що ознайомлений із цим проблемним питанням і поділяє занепокоєння педколективу та батьків. Крім того, він уже направляв відповідне депутатське звернення.

«Я знаю школу № 9 вже сорок років. За останні роки, особливо з приходом нового директора, там зроблено дуже багато – замінено вікна, двері, створено всі умови для повноцінної роботи навчального закладу. Це хороша школа, хороший колектив, я підтримую цю школу стовідсотково», – наголосив він.

М.Носко наголосив, що й надалі контролюватиме питання щодо подальшої діяльності навчального закладу. Зараз у школі № 9 навчаються 400 учнів із мікрорайону «5 Кутів».

У «Нашому краї» називають завищеними розрахунки вартості у програмі встановлення лічильників води

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді не голосувала за схвалення програми встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки, яку 28 лютого на сесії прийняла Чернігівська міська рада. Підставою для цього стали розрахунки в документі, що викликають сумніви стосовно завищених цін.

Усього за чотири роки в Чернігові, згідно з документом, планується встановити 22 тис. лічильників гарячої та холодної води. На ці потреби у програмі передбачено майже 20 млн грн бюджетних коштів. А це означає, що вартість придбання і встановлення одного лічильника сягає 1 тис. гривень.Це питання теж викликало дискусію серед депутатів. За словами секретаря Чернігівської міської ради Віктора Бистрова, навіть під час засідання виконавчого комітету наводилися аргументи, що вартість лічильників, передбачена в програмі, є завищеною. Крім того, викликають сумніви розрахунки транспортних витрат.«Загалом, програма правильна, вона посилює соціальний захист чернігівців. «Наш край» відстоював і буде відстоювати ці питання. Однак мають бути враховані реальні витрати та реальні ціни», – сказав В.Бистров.Під тиском дискусії в сесійній залі депутатам довелося кілька разів повертатися до голосування за цю програму. Також було внесено пункт до рішення щодо контролю за витрачанням коштів із боку профільної депутатської комісії з питань ЖКГ.За поясненнями посадовців КП «Чернігівводоканал», згідно з чинним законодавством, у разі відсутності квартирних приладів обліку холодної та гарячої води в помешканнях громадян, законодавець намагається перекласти частину витрат із виплати субсидій на рахунок відповідних місцевих бюджетів. «За підрахунками, наведеними в програмі, витрати міського бюджету міста Чернігова можуть становити понад 24 млн грн щорічно, а з огляду на той факт, що зростання вартості житлово-комунальних послуг не припиняється, вже в 2017 році зазначена сума може бути значно вищою», – йдеться в пояснювальній записці до рішення.

Політична реклама

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button