Суспільство

«Наш край» вимагає від влади усунути хаос із платіжками на тепло

Кабінет Міністрів має визнати власну провину у виниклій ситуації та усунути хаос із даними в платіжках за опалення. Про це повідомив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

За його словами, уряд не хоче визнати, що повністю втратив контроль над сферою нарахування тарифів.

«Другий місяць поспіль Кабмін вигадує нісенітниці, що в «космічних» сумах платіжок на тепло, які надходять людям, винні технічний збій, махінації тепловиків та інші обставини непереборної сили.

Уряд повинен визнати власну провину у виниклій ситуації та зупинити свої експерименти з методикою обрахування витрат тепла будинкам із лічильниками та усунути хаос із даними в платіжках на опалення», – наголосив Олександр Мазурчак.

Так, за словами співголови «Нашого краю», уряд запровадив нарахування за тепло будинкам без приладів обліку за середніми показниками будинків, де встановлені лічильники.

«Це призвело до того, що деякі будинки без лічильників отримали платіжки із сумами, що виявились нижчими, ніж у будинках із приладами обліку.

Водночас мешканці будинків, обладнаних тепловими лічильниками, час від часу отримують «космічні» платіжки. Таким чином, економія і сенс встановлення теплопунктів у багатоквартирних будинках зведені нанівець», – зазначив він.

На його переконання, в основі нинішніх проблем лежать необґрунтовані та несправедливі тарифи на комунальні послуги.

«Хаос у нарахуванні оплати за тепло свідчить про необґрунтованість встановлених тарифів. Тому, щоб навести лад у цій сфері, влада має спершу встановити справедливі тарифи й обґрунтувати їх, а лише після цього визначити правила, за якими платитимуть мешканці будинків із лічильниками та без них», – резюмував Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, 20 січня 2017 року під час Години запитань до Уряду у Верховній Раді міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що появу великих сум у платіжках за тепло спричинили низький рівень субсидіювання населення і комерційні структури, які не допускають тепловиків до приладів обліку.

Водночас партія «Наш край» продовжує отримувати скарги від громадян, де йдеться про те, що навіть при встановленні лічильників на тепло в будинках, містяни змушені платити за вищими тарифами, ніж мешканці будинків без приладів обліку.

aHR0cHM6Ly9nYWxsZXJ5Lm1haWxjaGltcC5jb20vZDA2YWNhYmY5YTAwODVjM2MzNjQ2Mjg3MS9pbWFnZXMvN2Y5Y2IzNzgtNGI5ZS00M2Q1LWI5Y2QtMDVmODM3ZjQ4YTFmLmpwZw

Ще статті по темі

Back to top button