Суспільство

Наші за кордоном: про ситуацію з коронавірусом у Європі та Єгипті

В Україні вже майже тиждень діє карантин. Із 12 березня влада зачинила навчальні заклади, а згодом обмежувальні заходи поширилися на всі сфери життя. Коронавірусна тема зачепила наших і за кордоном.

Так, Тетяна Кравчук уже багато років живе в італійському місті Пінето, який за 200 кілометрів від Рима. Вона розповіла, що в їхньому місті поки що все спокійно, але вже закрили всі навчальні заклади та місця великого скупчення людей. Із дому дозволяється виходити, тільки якщо на це є поважна причина. Пересуватися можна тільки в тому районі, де людина проживає.

«Нам зробили «червону зону», хоча в нас тиша! Все закрили, якщо вийдеш – штраф 206 євро. Місто Пінето, біля Пескари (10 км). У центрі Італії – від Рима 200 км», – розповіла жінка.

В Ізраїлі також введено суворий карантин. Тут не працюють заклади освіти, культури та інші місця, окрім продуктових магазинів та аптек. Люди сидять по домівках. Скасоване міжміське транспортне сполучення. Про це розповіла жителька Хайфи українського походження Галина Фрід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на карантин закривають низку об’єктів: перелік

Кількома днями раніше ЗМІ повідомили про появу коронавірусу на одному з найпопулярніших серед наших громадян курорті Єгипту – у Шарм-еш-Шейху. Саме в цю мить там із чоловіком і друзями родини вже відпочивала жителька Чернігова Ксенія Федорченко.

Вона розповіла, що в її готелі вірусу не виявили, проте зачинили три сусідні. Туристи, які там відпочивали, тепер 14 днів перебуватимуть на карантині.

«У готелі всюди повісили антисептики, змушують постійно обробляти руки. Настрій змінився з радісного на нервовий. Намагаємось тримати себе в руках, проте інші туристи наганяють паніку. Стараємось якомога менше контактувати з іншими людьми, аби не підхопити вірус. Радує те, що в нас чартерний рейс, тому маємо повернутися додому як і планувалося», – ділиться Ксенія.

Та на офіційному сайті Міністерства закордонних справ з’явилася інформація про те, що ситуація з поверненням туристів до України з міст Шарм-еш-Шейх та Хургада є повністю контрольованою.

Усі туроператори виконують свої зобов’язання. Очікується, що всіх українців повернуть додому, зокрема й тих, хто відпочиває в готелях, закритих на карантин.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button