Суспільство

Науковий прогрес: чернігівці розповіли, які винаходи змінили життя людства (Відео)

10 листопада весь світ відзначає День науки. Його заснували у 2001 році під егідою ЮНЕСКО. Святкові заходи, які проходять цього дня, спрямовані на популяризацію науки як інструменту миру та злагоди на Землі. Завдяки науковцям людство отримало чимало корисних винаходів. Чернігівці поділилися думками, які з них найбільше вплинули на життя людства.

«Ніякі. Воно як ішло, так і йде».

«Я вважаю, що атомна енергетика велику справу зробила. Багато різних її застосувань, але зокрема електроенергія. Видобуток електроенергії».

«Мікрохвильовки, мультиварки, техніка, звісно. Цим краще користуватися, доступно. Підігрів, коли треба швидко, і вівсянку зварити, і все інше».

«Комп’ютери великий вплив мають на те, як люди почали жити. Інтернет і покращує життя, і робить його комфортнішим. Ну, можливо, з одного боку, маленьким діткам менше треба бути в ньому».

«Діти за допомогою оцих гаджетів тепер легко іноземними мовами можуть спілкуватися. Вони собі там знайшли, що треба, навіть якщо зовсім нове слово. Є навіть спеціальні програми, і вони цим користуються».

«Двигуни спершу були парові, потім двигуни внутрішнього згоряння. І останнім часом це, звісно, інтернет. Космос і так далі. І наука зараз рухає все».

«Мобільний телефон. Трішки зробив наше життя таким невільним. Я вважаю, що в мене поменшало часу на близьких людей».

«Мені дуже подобається пральна машина. Бо вона скорочує час, і в цей час можна займатися чимось іншим, а вона собі працює, працює, працює».

Жителі Чернігова впевнені, що сучасні технології та винаходи значно спростили життя людства. Але зазначили, що надмірно захоплюватись деякими з них, такими як комп’ютер та гаджети, не варто.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button