Суспільство

Навчання в лікарнях: у Чернігові прокоментували таку можливість

Уряд разом із громадськими організаціями розробив проект Положення, що регулює навчання дітей, які перебувають на лікуванні. Положення передбачає навчання як у класах при лікарні, так і безпосередньо біля ліжка дитини. Організацією навчання має займатись школа, на території якої розміщено медзаклад. Кількість учнів у класі – від 4 до 12 осіб. Щоденне навантаження обіцяють таким: для початкової школи – не більше трьох годин на день, для середньої та профільної – не більше чотирьох годин на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенку на замітку: суд визнав незаконним стягування плати за навчання «чужих» дітей

Про можливість реалізації цієї ініціативи в Чернігові ЧЕline поцікавився у керівника управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислава Кухаря.

«Про факт існування такої ініціативи та проекту Положення мені відомо, але жодної методології чи наказів нам ще на приходило. Щодо можливості реалізації цього, то так, це можливо. Серед дітей середнього ступеня важкості захворювання і які не мають обмежень щодо психологічних навантажень. Теоретично до таких груп навчання можуть входити, наприклад, діти із нескладними переломами нижніх кінцівок, із деякими хронічними захворюваннями в стадії ремісії тощо. Водночас є низка станів, коли навчання неможливе: це і висока температура, і проведення інтенсивної терапії, тощо», – зазначив головний медик міста.

Ще статті по темі

Back to top button