Суспільство

Навіщо потрібна кредитна картка: 5 причин

Більшість українців мають дебетову банківську картку. На неї зараховують заробітну плату, пенсію, соціальні виплати тощо. Але громадяни України можуть отримати у будь-якому банку ще одну картку — кредитну. Чи потрібна вона вам? Без сумніву!

Експерти “Райффайзен Банку” назвали 5 причин відкрити кредитну картку й почати користуватися привілеями, які вона надає.

Грошовий кредит

Іноді потреба у грошах виникає раптово, а заробітна плата ще нескоро. Зламалося авто чи пралка, знадобилися ліки або оплата лікування — від таких життєвих ситуацій ніхто не застрахований. Потрібно позичати гроші у знайомих або звертатися до банку. Проте існує легкий та швидкий спосіб отримати скільки потрібно від банку — зняти гроші в межах кредитного ліміту з банківської картки.

За умовами користування кредиткою її тримачеві банк надає персональний кредитний ліміт на певну суму. Й користування кредитними грошима у межах пільгового періоду, що у по райф-картці “100 днів” сягає аж 100 діб, безоплатне. Якщо вчасно погасити борг, відсотки не нараховуються.

Крім того, кредитна картка згодиться й для інших цілей: оплати комунальних послуг, переведення особистих коштів, накопичення кешбеку, оплати товарів у магазині тощо. Використовувати для фінансових операції можна як позитивний баланс, так і кредитний ліміт.

Оплата частинами

Купувати техніку, будматеріали й навіть туристичні тури, оплачуючи частинами, можна лише за наявності кредитної картки з достатнім лімітом для активації послуги “Оплата частинами”.

Це набагато вигідніше, ніж оформлювати товарний чи готівковий кредит, адже немає жодної переплати за розстрочку платежів. Кожен наступний платіж списується автоматично: ви точно не отримаєте пеню, тому що забули внести плату вчасно. Такий спосіб купівлі товарів недоступний для власників дебетових карток.

Оплата в інтернеті

Для осіб, що постійно купують одяг, взуття, побутові речі, продукти в інтернеті, потрібна банківська картка з великим позитивним балансом або можливістю сплати у кредит. Щоб не слідкувати, скільки саме залишилося на рахунку та не отримати раптом відмову банку через недостатність коштів, простіше користуватися кредиткою з грошовим лімітом.

За зняття готівки у мінус не потрібно нічого сплачувати: протягом пільгового періоду за користування грошима відсотки не нараховуються.

Накопичення кешбеку

Цей спосіб заощадження на покупках стає доволі популярним. Так, магазини-партнери банку, тримачем кредитки якого ви є, повертають на ваш рахунок частину коштів за певні покупки у вигляді кешбеку. Максимальний кешбек, в тому числі, за поповнення власної картки, доступний користувачам райф-кредитки “Два кешбеки”.

Безконтактні платежі

Власники сучасних смартфонів давно припинили носити з собою кредитну картку. Її платіжні дані вносять у налаштування смартфона, підключаючи до сервісів Apple Pay чи Google Pay. Для оплати на касі потрібно лише прикласти девайс до POS-терміналу.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button