Суспільство

Названо школи Чернігівщини, у яких найкраще викладають українську мову

Організатори II Всеукраїнського відкритого марафону з української мови освітня платформа “HUMAN Школа” та ДНУ “ІМЗО” підбили підсумки дистанційного конкурсу, на який зареєструвалося 37 346 учнів та студентів. Було виявлено, що найбільша кількість призерів (учасники, що посіли 1-3 місце) у Києві, Чернігівській, Донецькій та Харківській областях. Чернігівщина стала другим регіоном після столиці з найбільшою кількістю призерів в Україні.

Так, з 2391 переможця мовного конкурсу 238 навчаються у Чернігівській області, серед них 1 місце посіло 96 учнів, 2 місце — 80 учнів, а 3 місце — 62. Для того, щоб учасники стали призерами марафону, вони мали зробити не більше 2-х помилок за 4 етапи конкурсу, що в середньому нараховували 80 тестових запитань з української мови. Деякі школи можуть похизуватися відразу декількома учнями-переможцями, що може говорити про якісне викладання української мови у закладі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Промисловість Чернігівщини мовою цифр

Статистика свідчить, що найкраще української мови навчають у закладах освіти:

  1. Прилуцька гімназія № 5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна Прилуцької міської ради Чернігівської області — 17 призерів;
  2. Ніжинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10 Ніжинської міської ради Чернігівської області — 13 призерів;
  3. Сновська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Сновської міської ради Сновського району Чернігівської області — 10 призерів;
  4. Ніжинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 Ніжинської міської ради Чернігівської області — 8 призерів;
  5. Сосницька гімназія ім. О.П. Довженка — 8 призерів;
  6. Прилуцький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №7 (ліцей № 7) — 8 призерів.

 

Учасники конкурсу впродовж чотирьох тижнів, з 12 листопада по 5 грудня 2021 року, проходили тестові завдання з української мови, що були складені творчою групою вчителів та викладачів під керівництвом Олександра Авраменка. Зазначається, що для II Всеукраїнського відкритого марафону з української мови групою вчителів було складено 1175 тестових завдань.

Всеукраїнський відкритий марафон з української мови — це наймасштабніший в Україні конкурс з української мови, метою якого є розвиток в учнівської та студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови. Особливістю марафону є його проведення в цифровому форматі на платформі “HUMAN Школа” з можливістю формування візуалізованої статистики щодо проходження конкурсантами змагання.

Чернігівська область+

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button