Суспільство

НБУ може отримати нового керівника до кінця місяця

Голова Верховної Ради Андрій Парубій розраховує, що Верховна Рада в лютому призначить нового керівника Національного банку України.

Про це він заявив 5 лютого на спільному з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом брифінгу в парламенті.

«Уже є подання, але потрібне рішення комітету, також я планую, що було б правильним, щоб кандидатура, яка планується на керівника Національного банку, змогла зустрітися з усіма фракціями парламенту», – сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маєш гроші – декларуй: стартувала кампанія

«Я передбачаю, що рішення комітету може відбутися ще цього тижня, але сама постановка питання на порядок денний залежатиме від того, коли буде комітет і коли відбудеться співбесіда з усіма фракціями», – додав Парубій.

«Планую цього місяця, якщо не цього тижня, то наступного пленарного. Планую не затягувати з цим питанням і невідкладно поставити його на розгляд Верховної Ради», – уточнив спікер.

Раніше повідомлялося, що Президент Петро Порошенко пропонує парламенту призначити Якова Смолія главою Національного банку.

Під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Давосі директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард цікавилась призначенням нового голови НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада виділила гроші на поїздки до АТО

Раніше серед претендентів на посаду голови НБУ називали Смолія і главу правління «Райффайзен банк Аваль» Володимира Лавренчука. Однак більш імовірним кандидатом називали саме Смолія.

У грудні Смолій заявив, що не буде продовжувати виконувати обов’язки голови НБУ, якщо парламент не підтримає його кандидатуру в разі внесення її Президентом.

Джерело: «Українська правда»

 

Ще статті по темі

Back to top button