Суспільство

«Не відпускають вождя»: ніжинці не хочуть продавати Леніна

На останньому засіданні депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань говорили про долю демонтованого у Ніжині постаменту вождя пролетаріату, а саме можливості його продажу.

Голова депутатської комісії Володимир Башинський каже, що пропозиція про можливий продаж на обговорення  надійшла від одного з депутатів міської ради:»Про те це питання, як на мене, не на часі. Чому? Ну, по-перше скільки місто може за нього вторгувати – копійки? Адже цікавих  пропозицій, на скільки мені відомо,  не надходило. А по-друге, цей пам’ятник – є історичним експонатом, то нехай він буде в музеї! Моя думка, продаж Леніна не на часі».

Слід нагадати, що демонтовано пам’ятник навесні 2014 року, під час масового в Україні «ленінопаду». Знаходиться нині «постамент» на ніжинському комунальному підприємстві «ВУКГ».

Присутній на комісії керівник цього підприємства В. Корман підкреслив: «Пам’ятник спочатку лежав.  Тепер стоїть, його ще й загородили», – та далі з іронією, – «Казали, якщо його піднімемо. То й підприємство підніметься. Так то правда. Він у нас як талісман», а далі серйозно «Та тільки для чого він нам???»

Яка подальша доля «металу» – невідома!

Плита та постамент з під пам’ятника, які нещодавно було демонтовано з площі, за словами В.Кормана, теж зберігаються на  КП «ВУКГ».

Джерело: Нежатин

Ще статті по темі

Back to top button