Суспільство

Недитячі розваги у дитячому садочку (Фото)

Кмітливі та веселі вихователі садочку №37 інсценували гуморески Павла Глазового. Так вони відзначили 26-у річницю Дня Незалежності України.

В українських вишиванках та віночках вихователі усіх груп влаштували святкові розваги. Кілька команд доводили свою кмітливість в педагогічному КВК «З любов’ю до України». Такий захід присвятили до Дня Незалежності України: «Наш дошкільний заклад – це одна велика родина, – ділиться враженнями завідувачка ДНЗ №37 Тетяна Середа. – До найбільшого свята в країні – Дня народження України, ми підготували цілу низку заходів. Серед них і розважальний захід для вихователів».

Тетяна Середа розповіла, що такий КВК влаштували вперше. Та веселощів і сміху був повен зал. Глядачами стали старші діти. Разом з педагогічним складом вони написали листа миру майбутнім поколінням: «Ми віримо, що від наших позитивних думок в країні стане затишно і без війни, — продовжує Тетяна Середа. – Адже кожен наш вихователь вклав написане ним слово усю свою позитивну енергетику».

Та на таких виховательських розвагах свята в садочку не завершилися. Вже наступного ранку актову залу вихователі урочисто передали своїм вихованцям. Українські таночки, пісні та вірші малеча виконувала надзвичайно урочисто. Свято назвали «Україну знаємо, любимо, шануємо». Кожен малюк цього дошкільного закладу шанує, поважає та продовжує традиції рідного краю. Та щоби їх достеменно вивчити, в садку створили наглядний приклад – українську світлицю. А у ній і старовинна піч-мазанка з горщиками та кочергами, багатий український стіл, прибраний полотняною вишитою рядниною, дитяча люлька, уквітчана вишиваними простирадлами: «Таку світлицю нам вдалося створити разом, — розповідає завідуюча ДНЗ№37 Тетяна Середа. – Дехто з вихователів згадав про старовинну вишиванку своєї бабусі і приніс її до нас в садочок. Хтось витягнув із горища прядку. Інші принесли вишиті наволочки та рушники. Завгосп десь роздобув маленькі дитячі кобзи. Так у нас, як у прислівї, з миру по нитці – вийшла чудова світлиця», — радіє завідуюча.

У такій світлиці проходять уроки народознавства у дітей усіх груп. А на завершення святкування Дня Незалежності, перед довгими вихідними, малюки розмалювали усі доріжки у садочку. Зображували українські різнобарвні  віночки.

«Діти відчувають свою причетність до усіх подій, що відбуваються в Україні, — розповідає вихователь-методист Тетяна Клімова. – Ми проводимо патріотичні уроки та привчаємо наших дітей до українських традицій. Це дуже важливо, а особливо зараз, коли усі українці мусять відчувати підтримку один одного. Ми пишаємося нашими дітьми і впевнені в тому, що вони знатимуть і шануватимуть нашу Державу та своє національне коріння».

Наталія Тягнирядно

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button