Суспільство

«Необхідно повторно переглянути рішення щодо створення «конфліктних» громад», – депутатка облради

*Актуально

Уряд 27 травня затвердив останні перспективні плани формування громад областей, але виявилося, що не всі громади задоволені таким рішенням і новими кордонами, а тому представники цих ОТГ вийшли на протести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» відстоює необхідність врахування думки людей під час формування ОТГ на Чернігівщині

Як повідомила керівниця фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник, політична сила з цього питання має свою позицію: уряд повинен негайно владнати конфлікт із проблемними громадами. Необхідно за короткий термін, щоб не зірвати процес внесення децентралізації до Конституції та проведення місцевих виборів цієї осені на основі нової адміністративної карти держави, обговорити процес об’єднання з протестувальниками та дійти спільної позиції.

«Водночас партія наполягає, що новий поділ держави на ОТГ має містити виключно спроможні громади, щоб не допустити бюджетного донорства одних громад щодо інших. Також треба зважати на реальні потреби громадян, а не ультиматуми місцевих князьків. Сильна держава може складатися лише з сильних громад», – наголосила Ольга Чередник.

Як повідомлялося, за ініціативою депутатки від «Нашого краю» Ірини Грозенко, Чернігівська облрада схвалила звернення до центральних органів влади щодо необхідності перегляду Перспективного плану формування територіальних громад Чернігівської області. Адже затверджений Перспективний план порушив право місцевих мешканців на самовизначення у кількох об’єднаних громадах, що, до речі, передбачає Європейська хартія місцевого самоврядування. Зокрема, йдеться про Вихвостівську ОТГ, яку приєднали до Тупичівської громади, а місцеві жителі бажають бути самостійною громадою. Також не звернули уваги на жителів Авдіївки і Шаболтасівки, які хотіли увійти до складу Сосницької ОТГ, а їх включили до Понорницької ОТГ, а ще не враховані побажання мешканців сіл Деснянське, Криски, Розльоти і Покошичі (Коропський район).

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button