Суспільство

Ніжинський професор став відмінником освіти

Днями Євген Миколайович Луняк, український науковець, доктор історичних наук, завідувач кафедри історії України, професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, стипендіат Кабінету Міністрів України та доброволець АТО отримав чергову, заслужену нагороду — Відмінник освіти.

Біографічна довідка: Євген Луняк народився 1977 року у місті Кам’янське (Дніпродзержинськ) на Дніпровщині. Навчався у Дніпропетровському державному університеті, який закінчив у 1999 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодих письменників запрошують взяти участь у конкурсі творів про Чернігів

У 2001 році переїхав до Ніжина Чернігівської області, де почав працювати асистентом, а з 2004 року — доцентом кафедри історії України Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. У 2009-2012 роках навчався у докторантурі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Нині працює завідувачем кафедри історії України, професором Ніжинського університету.

У 2003 році у Дніпропетровському національному університеті захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю «Історичні науки» на тему «Кирило-Мефодіївське товариство в історичних дослідженнях другої половини XIX—XX ст.». Через десять років він став доктором історичних наук за тієї ж спеціальністю, захистивши у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка дисертацію на тему «Козацька Україна XVI — XVIII ст. у французьких історичних дослідженнях».

Керівник Ніжинського регіонального відділення Науково-дослідного інституту козацтва

Член редакційної колегії журналу «Сіверянський літопис».

Євген Луняк — автор близько 150 наукових праць.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button