Суспільство

Новгород-сіверського Леніна хоче купити колекціонер із Москви

Колекціонер із Москви готовий викласти один мільйон гривень за пам’ятник Леніну, що знаходиться в Новгород-Сіверському.

Про це повідомив мер цього районного центру Олег Бондаренко, який, як відомо, ще в квітні виставив скульптуру «вождя пролетаріату» на продаж через сайт ОЛХ.

«Росіяни готові купити Леніна за запропоновану нами суму, проте хочуть щоб у цю вартість входило все, зокрема й демонтаж, страхування, перевезення тощо. Ми готові, проте на сьогодні вони не хочуть платити аванс, побоюючись через політичну ситуацію між нашими державами.

Також висловив бажання придбати скульптуру бізнесмен із Дніпропетровська. Але він готовий купити пам’ятник лише за півмільйона гривень. Поки що ми розмірковуємо над цими двома пропозиціями», — сказав Олег Бондаренко.

Міський голова повідомив, що в пошуку покупця на Леніна йому допомагає родина Івана Зноби, скульптора, який і створив Володимира Ілліча для Новогород-Сіверського. За його словами, на сьогодні мерія контактує з скульптором Миколою Знобою, внуком Івана Зноби і сином також відомого скульптора Валентина Зноби.

«Щойно продамо – влаштуємо свято. Повідомимо про це всі центральні телеканали», — жартома пообіцяв мер Новгород-Сіверського.

Ще статті по темі

Back to top button