Суспільство

Нові автобуси та меблі: Чернігівщина готується до нового навчального року

Цього року сумарно за державними програмами – «Спроможна школа», НУШ, СТЕМ-освіта, ремонт харчоблоків, придбання шкільних автобусів – матеріально-технічну базу навчальних закладів Чернігівської області буде поліпшено на загальну суму 92,3 млн грн.

Про це повідомив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Так, на придбання 13 шкільних автобусів передбачено 24 млн грн, із них 15,3 млн грн – кошти субвенції з державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі Чернігівщини підуть на навчання 1 вересня

На придбання сучасних меблів, комп’ютерного обладнання для початкових класів у межах державної програми «Нова українська школа» передбачено кошти в сумі 28,6 млн грн.

Для області передбачено 98 447 підручників для 3-х класів і 51 692 підручники для 7-х класів. До 1 вересня 2020 року підручники буде доставлено до закладів загальної середньої освіти.

На ремонт обладнання та придбання сучасного обладнання для їдалень (харчоблоків) 32-х закладів загальної середньої освіти виділено 9,5 млн грн.

На оснащення закладів загальної середньої освіти обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій передбачено 18,8 млн грн.

На реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» на Чернігівську область передбачено кошти у сумі 20 млн грн (загального фонду) та 80 млн грн (спеціального фонду).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button