Суспільство

Нові можливості для навчання у профтехах Чернігівщини

Учні закладів професійної освіти зможуть використовувати всі види інституційної форми навчання – денну, вечірню, заочну, дистанційну та мережеву. Це дозволить їм будувати індивідуальну освітню траєкторію залежно від потреб, а також гнучко поєднувати теоретичне навчання з практичним на виробництві чи в іншому закладі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти України.

Положення, що пояснює, як застосовувати кожен вид інституційного навчання у закладах професійної освіти, було зареєстроване у Міністерстві юстиції та розміщене на сайті МОН 10 березня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступну кампанію до профтехів продовжено до 1 жовтня

«Зараз у закладах профосвіти застосовують елементи всього трьох видів інституційної форми – заочної, вечірньої та дистанційної. Адже тільки для них частково виписана нормативка. Водночас ми пропонуємо вчитися за мережевою формою, але інструменти, які б дозволяли її повноцінно застосовувати, відсутні. Ми хочемо, щоб сучасна професійна освіта могла відповідати на будь-які суспільні запити, тому варіанти для її отримання мають бути максимально гнучкими. Зараз ми пропонуємо базу, яка дозволить використовувати всі способи для навчання за інституційною формою, а ще – за дуальною», – розповів заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

У Положенні докладно розписано, як саме має бути організовано навчання для кожної з форм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button