Суспільство

Новий голова ОДА, воєнний стан і порятунок листонош: Президент у Чернігові (Відео)

Президент України Петро Порошенко завітав до Чернігова. Перед цим зустрівся з громадою Козельця та відвідав військову частину в Десні. Подивитись зміни в армії, які відбулися після руїн правління попередньої влади. В Чернігові Президент насамперед представив активу області нового голову обласної державної адміністрації – Олександра Мисника.

«Я чітко усвідомлюю ту відповідальність, що покладена на мене. Зобов’язуюсь докласти зусиль для соціально економічного розвитку області», — зазначив Олександр Мисник, голова Чернігівської ОДА.

Новому очільнику області доведеться нелегко, адже виклики сьогодення – надзвичайні. Під час представлення Президент пояснює ситуацію, яка спричинила введення воєнного стану. Мовляв відступати нікуди – Росія тисне з усіх боків.

«Це окупація Азовського моря. Не пускати туди українські кораблі – не військові, не цивільні. Щоб створити загрозу Бердянську і Маріуполю – промисловим центрам України», — зауважив Петро Порошенко, Президент України.

Воєнний стан хоч і вимушене рішення, проте після підвищення обороноздатності країни відразу буде відмінений. Згадав Президент і одне з найболючіших питань для Чернігівщини – так звану реформу «Укрпошти».

«Виділити 500 млн. гривень Укрпошті для компенсації збитків – не для того щоб собі зарплати підвищували, а забезпечити захист листоноші. Моя позиція – я підпишу про те, щоб відновити листонош. Відновити», — зазначив Петро Порошенко, Президент України.

Візит Президента повернув укомплектованість влади на Чернігівщині і заспокоїв людей. Нове керівництво ж області чекають серйозні випробування, адже очолили регіон в один з найскрутніших періодів.

Ще статті по темі

Back to top button