Суспільство

Новий мікрорайон – нова дорога: у Семенівці хочуть заасфальтувати нові вулиці

Новий мікрорайон у Семенівці, який місцеві жителі неофіційно називають «біля рощі», почали забудовувати на початку 1990-х років.

Будівництво тут триває і досі. Нині на полі, де колись стояла військова частина і росли кущі, побудовано 200 приватних будинків – на чотирьох нових вулицях і двох прилеглих.

Поступово в мікрорайоні налагоджували комунікацію, – розповідає голова Семенівської ОТГ Сергій Деденко. – Власники нових будинків створювали кооперативи, проводили собі газ, і воду. Мікрорайон освітлений.

Однак за майже 20 років жодну з шести вулиць нового мікрорайону не вдалося заасфальтувати. Загалом це близько 12 км дороги. Причина традиційна – нестача коштів.

Цьогоріч Чернігівщина на утримання місцевих доріг одержить 531,7 млн грн державної субвенції. Це на 25% більше, ніж торік. Гроші розділять між районами, містами, селами. Головна умова – 20% субвенції віддати саме містам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семенівські лісівники влаштували ялинковий базар

Про субвенцію, а для Семенівки це майже 3 млн грн, говорили під час робочого візиту голови Чернігівської ОДА Олександра Мисника до Семенівського району.

Тож керівники району і громади, місцеві депутати просили нового голову Олександра Мисника посприяти у вирішенні «дорожніх» питань.

На утримання місцевих доріг Семенівка отримає 2,7 млн грн державної субвенції. Обіцяю посприяти, щоб ці кошти громада змогла витратити не на дрібні поточні ремонти, а на будівництво дороги саме в новому мікрорайоні. Питання буде вирішене, і Семенівка кілометр за кілометром розпочне поступово асфальтувати новий мікрорайон. Я щиро вболіваю за комфорт місцевих жителів, – запевнив Олександр Мисник.

До речі, за перший рік існування Семенівської ОТГ вдалося зробити ямковий і середній ремонт на трьох дорогах між селами, а також на двох вулицях у самій Семенівці. Та найбільше громада чекає дорожньої комунікації у новому мікрорайоні. За словами Сергія Деденка, перші 2 км планують заасфальтувати вже цього року.

Ще статті по темі

Back to top button