Суспільство

Новий мурал на Масанах буде готовий до 20 листопада (Фото)

Поява муралу на вулиці Незалежності у Чернігові пов’язана з використанням цільових коштів державного бюджету на утеплення стіни визначеного будинку. Їх залишок не можна було використати на щось інше, а тільки повернути або зробити на тій же стіні ще й малюнок.

Як розповів заступник начальника управління ЖКГ Чернігівської міської ради Євген Дейнеко, ескіз цього муралу обирали з кількох варіантів. Також влітку в ході зустрічей з мешканцями у мікрорайонах чернігівський міський голова показував їх зібранню – й там люди також висловлювалися за цей ескіз. Лише була внесена одна поправка – фон вирішили зробити більш світлим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий мурал на Масанах почали розфарбовувати (Фотофакт)

Зображення – поєднання петриківського розпису з сучасними мотивами.

Над нанесенням малюнку зараз працює група з трьох художників, серед яких двоє киян і один чернігівець. У тому числі й автор ескізу – уродженець Прилук, а нині киянин Роман Синенко. Ми поспілкувалися з ним під час роботи.

— Я робив усі ескізи, які ми подавали. Була дівчинка з песиком, були папуги, була дівчина з фотоапаратом і оцей ескіз, можна сказати, на українську тематику. Він частково згенерований за допомогою комп’ютера, частково намальований. Це такий напрямок мистецтва, коли я задаю комп’ютеру певні параметри, а він вже генерує картинку, я її виводжу і потім там щось домальовую, додаю свого. Це насправді моя інтерпретація українських узорів. Знизу буде об’ємна геометрична українська мозаїка, а персонаж ніби левітує над нею. Дівчина, текстура якої – петриківський розпис. У Чернігові мурал у такій техніці ми малюємо вперше, — розповів він.

За словами художника, погода на фарбу не впливає ніяк – навпаки, навіть добре коли вона наноситься по холодній погоді. Використовується якісна фарба німецького виробництва, яка років десять може триматися й не вигорати навіть на сонячній стороні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Масанах у Чернігові невдовзі з’явиться новий мурал (Фотофакт)

Працюють над розписом щодня. Роботу мають закінчити до 20-го листопада, але думають, що, можливо, впораються і швидше. Спочатку повністю завершать зображення на лівій частині стіни, а потім перемістять обладнання і продовжать малюнок на правій, яка зараз ще без нічого.

Стіна будинку з новим муралом виходить як раз на новий сквер у мікрорайоні «Масани», облаштування якого завершене буквально днями. У комплексі вони створять ще більш цікаве, приємне та комфортне середовище.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button