Суспільство

Новий навчальний рік син загиблого чернігівського воїна зустрічав у колі його побратимів (Фото)

Свого батька семирічний Андрій не пам’ятає. Його батько Андрій Іщенко проходив службу в батальйоні особливого призначення «Чернігів» і загинув 16 листопада 2014 року під час обстрілу проросійськими бойовиками позицій українських захисників поблизу Станиці Луганської, коли його сину ледь виповнилося три місяці.

«Я до останнього не знала, що чоловік виконує бойові завдання на сході України. Він був активним учасником Майдану, до цього ніколи не служив і, коли розпочалася війна, одразу пішов добровольцем на фронт. День, коли його не стало, досить чітко пам’ятаю. Ми розмовляли з ним вранці і саме цього дня маленькому Андрію виповнилося три місяці, привітали одне одного і пропав зв’язок, проте я не хвилювалася, адже таке траплялося досить часто. Проте було якесь передчуття біди. Я й гадки не мала, що це буде остання наша розмова з ним. Дуже приємно, що сьогодні хлопці з батальйону мого чоловіка завітали до школи з сином і привітали його. Такі випадки непоодинокі, і до багатьох свят, таких як День святого Миколая, Різдво тощо, ми відчуваємо цю турботу», – розповіла дружина загиблого воїна Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодкими подарунками привітали ніжинських дітей військовослужбовців, які загинули під час участі в АТО/ООС (Фото)

Для побратимів Андрія Іщенка, які привели маленького сина до школи, є справою честі дбати про його родину та всіляко допомагати їм.

«Сьогодні ми привели до школи дитину побратима, якого вже з нами немає. Поряд із квітами та солодощами ми зібрали деякі кошти для цієї родини, адже знаємо, що вони цього потребують. Тож і надалі будемо їх підтримувати та допомагати», – поділилася враженням інспектор Національної поліції, підрозділу, де проходив службу Андрій Іщенко, Оксана.

«Перше вересня – це завжди свято для дітей. Триває війна на сході України, і зараз треба проводити такі заходи. Дуже велика вдячність учителям, які присутні сьогодні. Вони проявляють шану і повагу до українських захисників, які загинули за наше небо, і готові виховувати з нашої молоді справжніх патріотів України. Така тепла атмосфера дуже важлива для всіх нас та родин воїнів, які загинули за нашу державу», – зазначив ветеран мотопіхотного батальйону, учасник АТО/ООС підполковник запасу Ігор Бизган.

Для Андрія увага побратимів його батька дорогого варта. Він із гордістю сприймає їхню присутність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовослужбовці 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту склали присягу

«Навіть коли був маленький, будь-якого чоловіка у військовій формі називав татом. Андрій завжди присутність людей у формі пам’ятає в деталях. До 1 вересня готувалися звичайно, купували одяг, взуття, канцелярське приладдя. Це все зараз потребує значних коштів. Щодо навчання, то я вважаю, що хай він буде слабшим за знаннями у сильному класі, ніж буде сильним серед слабких учнів», – з усмішкою розповідає Наталія.

Разом зі шкільними уроками Андрій постійно відвідує додаткові заняття, зокрема це англійська мова, дзюдо тощо, хоча дуже полюбляє й активний відпочинок, влітку відпочиває в дитячому таборі.

Завдяки особистим заощадженням та допомозі небайдужих людей Наталія з сином наразі проживають в однокімнатній квартирі в Чернігові. Дуже швидко вони зробили там ремонт за допомогою рідних та друзів і тепер мають власне помешкання.

Ігор Березинський,

спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button