Суспільство

Новорічні підсумки, нові тарифи на проїзд і кладовище в Ялівщині: перша в 2024-му нарада в ЧМР

Другого січня відбулась перша у 2024-му загальноміська нарада в Чернігівській міськраді.

Новорічні свята пройшли без надзвичайних подій

Про це доповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олег Шамрук.

Громадський транспорт ці дні працював за графіками «вихідного дня», а сьогодні вже виїхали на свої маршрути 100 автобусів та 51 тролейбус, які працюють у звичайному режимі. 

Тариф на проїзд у громадському транспорті

Начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Олександр Рижий повідомив, що стартувала регуляторна процедура, яка є частиною процесу встановлення тарифів на перевезення пасажирів в автотранспорті міста. Нею передбачено вивчення та внесення пропозицій від громадськості, а вже після проєкт рішення виноситимуть на розгляд виконавчого комітету. 

Пропонується встановити вартість квитка при розрахунку готівкою — 17 гривень, банківською карткою — 15. 

А от вартість проїзду для власників транспортних карток не змінюватиметься і залишатиметься 12 гривень. Крім того, для них також стане доступна функція пересадки між маршрутами протягом 30 хвилин, йшлося під час наради. 

Таке рішення має стимулювати пасажирів громадського транспорту переходити на безготівковий варіант оплати за проїзд. 

Оптимізація бюджетних коштів

Йшлося під час наради і про важливість кращого планування господарської діяльність і більш раціонально витрачання коштів, адже формуючи міський бюджет на 2024 рік, скорочені видатки на утримання міста, аби спрямувати більше коштів на підтримку військових. 

— Давайте раціонально використовувати ресурс, який запланований на цей рік. В бюджеті суттєво скорочено фінансування всіх напрямків. У нас є напрямки, які раніше суттєво фінансувалися, а зараз цих робіт у місті буде значно менше, тож треба дивитися і по раціональності штатних структур. Можливо, доведеться скорочувати якусь кількість чиновників, бо просто ходити на роботу під час воєнного стану і економії ресурсів — це неправильно, — зазначив Олександр Ломако і доручив ретельніше планувати роботи, пов’язані з благоустроєм та утриманням міста. 

 Розгортання пунктів обігріву

Наприкінці тижня, за прогнозами синоптиків, очікується зниження температури. Коли стовпчики термометрів сягнуть позначки — 15°C, то у Чернігові запрацюють пункти обігріву, які розгортатиме ДСНС спільно з управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. 

— Пункти незламності повністю готові до роботи. Минулого тижня на засіданні комісії ТЕБ та НС прийнято рішення про розгортання додаткових пунктів обігріву — їх буде у нашому місті п’ять. Якщо буде необхідність, то будемо збільшувати, — зазначив начальник управління з питань НС та цивільного захисту населення Олег Шамрук. 

Кладовище в Ялівщині

Розпочаті у 2023-му роботи з благоустрою сектору поховань військових на цьому кладовищі, продовжать цьогоріч. 

 Виконані часткові роботи: майже зроблені доріжки, встановлено освітлення та відеоспостереження, і 27 із 93 пам’ятників — те, що було погоджено з родичами, — доповів на нараді заступник начальника управління ЖКГ Євгеній Дейнеко. 

В.о. міського голови Олександр Ломако дав доручення завершити у цьому році роботи у секторі, зазначивши, що були взяті зобов’язання перед рідними похованих там військових і їх треба виконати.

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Ще статті по темі

Back to top button