Суспільство

Обережно, шахраї: чернігівські поліцейські провели профілактичний захід зі школярами

Поліція активно проводить інформаційну кампанію серед різних верств населення області – від школярів до пенсіонерів, аби убезпечити громадян від найпоширеніших видів шахрайства.

Поліцейські ювенальної превенції, з метою убезпечення підростаючого покоління від найпоширеніших видів шахрайства, провели антишахрайський урок для учнів чернігівської школи № 13. Поліцейські донесли до підлітків опис найбільш «популярних» шахрайських прийомів та рекомендації поліції як діяти в тій чи іншій ситуації.

Поліцейські закликали учнів приділити увагу літнім родичам та сусідам.

Поліція рекомендує: щоб ваші родичі не розгубилися у екстреній ситуації, недостатньо просто розказати їм про поширені шахрайські схеми. Складіть разом з ними покроковий план дій: що робити, якщо незнайомець телефонує або приходить додому та лякає нещастями. Залишіть на видному місці оселі інформаційну листівку, або окремий аркуш з номерами телефонів, які можуть знадобитися в екстреній ситуації.

У будь-якій незрозумілій ситуації — дзвоніть на лінію «102».

І пам’ятайте, що на гачок пройдисвітів може потрапити людина будь-якого віку, тож просто зараз подзвоніть своїм батькам чи бабусі з дідусем.

Поліцейські порадили учням розказати цю інформацію вже сьогодні, адже завтра їм можуть подзвонити шахраї!

Діти, це наше майбутнє! Обізнані діти, це майбутнє в якому ми прагнемо мінімізувати будь-які кримінальні правопорушення в нашій країні, – пояснює начальник відділу ювенальної превенції поліції Чернігівщини Оксана Огненко.

Шановні громадяни, поліція закликає вас до пильності, не дайте себе ошукати!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button