Суспільство

Обмежений тираж: у Чернігові розпочали продаж поштової марки «Херсон – це Україна!»

Урочистого спецпогашення у місті не було, його провели в поштамті Херсона за участі представників Офісу президента Україна, керівництва області та міста та на київському Головпоштамті, де художник Андрій Сагач, автор випуску, роздавав автографи.

Як розповів заступник директора Чернігівської дирекції «Укрпошти» Олександр Бородавко, Чернігівська область отримала 4 тисячі аркушів з марками.

«Загальний тираж – 150 000 маркових аркушів або 900 000 поштових марок. Утім, 40 відсотків було продано через онлайн магазин за послугою передзамовлення. Ще частина була виділена для наших партнерів на торгові платформи Amazon, Ebay, Розетка. А решту вже було розподілено між областями, деякі області отримали тільки по 2 000 аркушів, то нам можна сказати ще пощастило», — повідомив Олександр Бородавко.

З огляду на це, на головному відділені Чернігівської області діють певні обмеження – відпускають лише по 2 маркові аркуші на руки.

«Великого ажіотажу не спостерігаємо, марки поки є в наявності. Деякі клієнти хочуть придбати по 5 аркушів, то пояснюємо, що наклад невеликий, тому немає такої можливості. Великий попит був на марку «Зброя Перемоги» 6 грудня, тоді за 1,5 години все розкупили», — розповіла Наталія Фалько, оператор відділення. 

Номінальна вартість марки U, що дорівнює вартості 12 грн за марку або 72 грн за аркуш з 6 марок. До марки ще випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та дві художні картки.

Чернігівка Оксана, придбала марки для свого сина.

«Мені зателефонував син і попросив зайти на пошту подивитися, чи є такі марки. Він живе у Києві і зазвичай купує все там або замовляє онлайн, але цього разу, каже, на відділенні не встиг придбати. Я зайшла, спитала, є ось і придбала, порадую його». 

Також на відділеннях вже почали продаж святкових листівок, наліпок та магнітів до свята Миколая. А вже зовсім скоро до свят надійде різдвяно-новорічна марка, ескіз якої обирали шляхом голосування всією країною. Тоді виграв малюнок «Роз’єднані війною»: його створила 11-класниця з Миколаєва.

Спілкувалась Марина Кирієнко

Ще статті по темі

Back to top button