Суспільство

Офлайн чи онлайн: чернігівські батьки мають обрати форму навчання

Незабаром 1 вересня. Незважаючи на воєнний стан, вже триває підготовка до початку навчання. В усіх закладах загальної середньої освіти Чернігова продовжують роботу з підготовки до нового 2022/2023 навчального року.

Про це повідомляє Управління освіти.

Пріоритетним завданням є гарантування безпечних умов навчання та праці для усіх учасників освітнього процесу.  Експертною комісією, до якої увійшли представники ДСНС, Національної поліції та Держпродспоживслужби, впродовж липня перевірені всі школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише 82 із 407 навчальних закладів Чернігівщини готові до очного навчання

Наразі можна впевнено казати, що майже 90% закладів освіти мають приміщення, які можуть використовуватися як найпростіші укриття. Ті ж заклади освіти, де немає  свого укриття, яке б відповідало всім вимогам, зможуть оперативно перевести дітей у разі сигналу  «Повітряна тривога» до укриттів,  які знаходяться поруч (вони також визначені).

В той же час опитування, яке провели заклади освіти міста, показало що є батьки —  готові до очного навчання  і  ті, хто не наважується відправляти дітей до школи. Окрім того, за попередніми даними, за кордоном на 1 вересня перебуватимуть майже 10 відсотків учнів.

Батьки дітей, які зараз перебувають за кордоном, або ті батьки, які не хочуть віддавати дитину на очне навчання, можуть бути розгубленими: як забезпечити дитині навчання в своїй школі та отримати українські документи про освіту. Тож, Управління освіти підготувало покрокову інструкцію для батьків, що обрали онлайн навчання.

1660544092_123

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button