Суспільство

Огляд годинника Samsung Galaxy Watch

Годинники давно перестали бути просто приладом для визначення поточного часу. Цей аксесуар, функціональність якого сьогодні ще більше розширилася, став, до того ж, ще й якимось атрибутом стилю. З появою розумних годинників їх вибір, як і раніше, багато в чому пов’язаний з особистими уподобаннями, що й показує цей сайт.

Який він, Samsung Galaxy Watch

Цей гаджет з характерною зовнішністю круглих механічних годинників, доповнених безелем, поворотним кільцем навколо циферблата, вміє навіть імітувати цокання. Серед особливостей хронометра — яскравий Super AMOLED-екран, хороша автономність, підвищена вологозахищенність, а також підтримка сервісу Samsung Pay.

Новий смарт-годинник, який, потрапивши в сімейство Galaxy, став без викрутасів називатися Watch, компанія Samsung анонсувала одночасно зі смартфоном Galaxy Note 9. Взагалі, пропонується три варіанти Galaxy Watch — виключно чоловіча модель з 1,3-дюймовим екраном і забарвленням срібляста сталь (діаметр 46 мм), а також дві моделі з 1,2-дюймовими дисплеями (діаметр 42 мм) в кольорах глибокий чорний і рожеве золото.

Останнє забарвлення, зі зрозумілих причин, орієнтовано переважно на слабку стать. Крім розмірів і ваги гаджетів, основною відмінністю старшої моделі виявилася збільшена ємність вбудованої батареї (472 мАг проти 270 мАг).

В розумних годинниках Galaxy Watch розвинули ідеї дизайну, закладені ще в Gear S2, які першими у своїй лінійці отримали класичний круглий екран. А ось в порівнянні з Gear S3 Frontier зміни в загальному стилі виявилися і зовсім мінімальні, особливо з огляду на наявність схожого безеля з зубцями та насічками. Основа корпусу годинника виконана з металу (сталь 316L). Спеціальне захисне скло Gorilla Glass DX + над 1,2-дюймовим сенсорним екраном покликане запобігати дрібним подряпинам та відколам.

1

Змінні ремінці з м’якої силіконової гуми для моделі 42 мм мають стандартну ширину 20 мм зі звичайною застібкою. Крім подібних аксесуарів, пропонованих Samsung, також підійдуть ремінці й від сторонніх виробників, в тому числі й від Braloba.

Обертання безеля спрощує управління годинником, зокрема, навігацію по інтерфейсу, дозволяючи при цьому не торкатися до екрана. У поворотного кільця дуже м’який хід, але з відчутною фіксацією. Крім безеля на корпусі годинника передбачено ще два механічних елементи керування, порівняно великі кнопки з рискою на торцях — Головний екран та Назад. На правому ребрі також помістили отвір для мікрофона, а на лівому ще три — грати динаміка.

Для сполучення Galaxy Watch з Android-девайсами потрібна установка додатку Galaxy Wearable (раніше відомого, як Samsung Gear). Після чого, для іншого смартфона, доведеться ще додати Gear Plugin та Samsung Accessory Service.

 Реклама

Ще статті по темі

Back to top button